January 16, 2013
MASAKAN IKAN SINGGANG
IKAN SINGGANG
Bahan-Bahan
Air - Setengah Periuk
Ikan - Sedap wat guna isi ikan Tenggiri
Bawang Merah & Bawang Putih - Ditumbuk (cket pun takpe takperlu banyak2)
Lengkuas, Kunyit Hidup - Ditumbuk jugak
Cili Kecil (Merah) - Nak Pedas letak banyak
Asam Keping - Satu keping,
Garam secukup rasa
1. Letak air setengah periuk.. Pasang api, & tgk air mcm dah nak mendidih tu ..
2. Campak jela Bawang Merah, Bawang Putih, Lengkuas, Kunyit Hidup, Asam Keping & CILI lam periuk..
3. Biar mendidih sekejap, pastu barulaa masuk ikan..
4. Letak garam sedikit, jgn banyak2 tak elok tuk kesihatan ...hehuuu!
5. Biar atas dapur sampai ikan tu masak isi dia.
Labels:
DUNIA MASAKAN
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment